Reklama

Ponad 20 os. zatruło się ciastem z jednej z gorzowskich cukierni

RMG Fm
22/01/2017 19:19
O sprawie napisała ""Gazeta Lubuska"". Informację potwierdza Małgorzata Kaczmarek, kierownik sekcji higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Gorzowie.

Specjaliści z sanepidu badają obecnie próbki ciast, pobrane zostały również wymazy sanitarne ze sprzętu znajdującego się w cukierni i od jej pracowników.

Ciasto spożyło 25 osób, ale objawy zatrucia wystąpiły u 23. Dwie osoby trafiły do szpitalnego SOR-u, a jedna została w szpitalu na dłużej. Prawdopodobną przyczyną zatrucia jest bakteria salmonelli.

Wyniki badań mają być znane w przyszłym tygodniu. Cukiernia do czasu wyjaśnienia sprawy pozostanie zamknięta.
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo eGorzow.pl




Reklama
Wróć do