""Style żywienia w XXI wieku"" - tak brzmi hasło konferencji naukowej, którą zorganizował Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie.
Konferencja wpisuje się w obchody 70-lecia szkoły. Pierwszą częścią konferencji była debata oksfordzka. - Uczestnicy będą starali się odpowiedzieć na pytanie, czy współczesna żywność zagraża zdrowiu człowieka - mówi dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Małgorzata Pawłowska.
Debatę oksfordzką prowadził marszałek debaty Krzysztof Łobodziński.
Tezę mówiącą o tym, że współczesna żywność zagraża zdrowiu człowieka, starali się udowodnić uczniowie II Liceum Ogólnokształcącego w Gorzowie.
Debacie przysłuchiwali się uczniowie gimnazjów, szkół ponadgimnazjalnych i studenci z Gorzowa. W ramach konferencji zaplanowano także wykłady, między innymi o wpływie mediów na kształtowanie trendów żywieniowych, o znaczeniu etykiet, czy o wpływie żywienia na mowę człowieka.
Komentarze opinie