Statuetki na Lubuskich Kulinariach Regionalnych rozdane
Gorzow PL
05/09/2011 10:28
Tegoroczne Lubuskie Kulinaria Regionalne i III Gorzowski Festiwal Piwny to już historia. Przez trzy dni w hali przy ul. Przemysłowej ponad 70 wystawców prezentowało swoje wyroby. Producenci żywności i wszelakich trunków zachęcali do spróbowania między innymi serów, miodu, pieczywa, wędlin, a także różnych gatunków i smaków piwa. Oprócz tego przedsiębiorcy walczyli o tytuł najciekawszego stoiska. Wystawcy oceniani byli w kategoriach: ogólna ocena stoiska, oryginalność zabudowy, estetyka, profesjonalizm obsługi stoiska, atrakcyjnośc prezentowanej oferty i dobór materiałów promocyjnych do specyfiki targów.
Przynano trzy statuetki i 11 wyróżnień.
I miejsce w konkursie "Najciekawsze stoisko targowe" otrzymał Browar Witnica, II miejsce zajął Świat Piwa "Bronek" i III miejsce przypadło firmie Gastro Rodan - centrum wyposażenia gastronomii i hoteli.
Komisja obradowała w składzie: dyrektor Biura Promocji Miasta Małgorzata Pera, Sylwia Beech z Radia Plus i wiceprezes Gorzowskiego Rynku Hurtowego Stanisław Marek.
- Wybór był niezmiernie trudny, o czym świadczy liczba przyznanych wyróżnień. Mam nadzieję, że konkurs zachęci kolejnych wystawców do pojawienia się na następnych kulinariach - mówi przewodnicząca jury Małgorzata Pera.
W ramach targów i festiwalu odbyła się także wystawa „Piwo i birofilia", na której swoje zbiory akcesoriów piwnych, etykiet, podkładek, kufli i innych prezentowali gorzowscy briofile. Z tej okazji wydany został folder pod tą samą nazwą, zawierający informacje o wystawie a także ciekawostki o piwie i o historii browarnictwa.
Komentarze opinie