Spotkanie z kuchnią cygańską w ramach projektu „ Gorzów – 12 Smaków", jest pretekstem do poznania kultury gorzowskich cyganów, która od wielu lat wpisuje się w historię miasta Gorzowa. Na pozór znana ale hermetyczna, jak również zniekształcona w swoim stereotypie myślenia, odbija się w krzywym zwierciadle, budując fałszywy obraz w naszej gorzowskiej świadomości. Stowarzyszenie „Szeroki Kąt Widzenia" oraz restauracja Łubu Dubu w ramach spotkania z kuchnią cygańską zaprosiło do udziału Panią Danutę Jaworską oraz Manuela Dębickiego. Na spotkaniu przy wsparciu Magdaleny Sanczenko, szefowej kuchni Łubu Dubu, gorzowscy cyganie zaprezentują między innymi barszcz cygański, na który zapraszamy 30 kwietnia o godz. 19.00. do Łubu Dubu!
Spotkania w ramach projektu „Gorzów 12 Smaków" będą organizowane przez cały rok raz w miesiącu. Będą bezpłatne i całkowicie otwarte dla wszystkich zainteresowanych.
Komentarze opinie