Reklama

Otwarcie kolejnego obiektu Zakładu Przetwórstwa Mięsnego w Krzeszycach

wojewodalubuski.pl
07/02/2016 12:18
W sobotę, 6 lutego 2016 r. wojewoda Władysław Dajczak był gościem Grażyny i Krzysztofa Sobierajów. Okazją do spotkania było otwarcie kolejnego obiektu zakładu oraz jubileusz 25-lecia firmy.

- To miód na serce wojewody lubuskiego - mówił Władysław Dajczak. Wojewoda jest nie tylko przedstawicielem rządu w terenie, ale także kreatorem rozwoju województwa. Innowacje, takie jak ta, to szansa na rozwój dla województwa. To nowoczesne technologie, to szansa na pracę dla Lubuszan. Dziękuję i gratuluję, Oby więcej takich przedsiębiorców - powiedział wojewoda.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego w Krzeszycach to rodzinne przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowo-usługowe założone w lutym 1991 roku przez Krzysztofa Sobieraja.

Początki funkcjonowania zakładu były trudne, szczególnie na początku lat 90. Zatrudniano zaledwie kilku pracowników. Wyroby sprzedawane w małym przyzakładowym sklepiku firmowym szybko zdobyły uznane na rynku lokalnym. Stało się to impulsem do kompleksowego remontu, modernizacji istniejącej bazy, która przypadła na 1995 rok. 2004 rok – rok przystąpienia Polski do Unii Europejskiej nie pozostał bez echa w działalności firmy. Rozpoczął się najbardziej dynamiczny okres szukania nowoczesnych rozwiązań, które pozwoliły na dostosowanie się zakładu od potrzeb i wymogów Unii Europejskiej. Z roku na rok obiekty firmy były sukcesywnie remontowane, modernizowane. Kupowano także coraz doskonalsze urządzenia. Wieloletnie doświadczenie pozwoliło zbudować silną, solidną firmę, która cieszy się zaufaniem klientów. Wychodząc na przeciw rosnącym wymaganiom rynku, firma wybudowała nowoczesny zakład zlokalizowany również w Krzeszycach. Sieć sklepów firmowych wzrosła do 20. Celem właściciela firmy jest utworzenie wielu kolejnych miejsc pracy.
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo eGorzow.pl




Reklama
Wróć do