W hali nr 3 przy ul. Przemysłowej trwa drugi dzień Lubuskich Kulinariów Regionalnych i III Gorzowskiego Festiwalu Piwnego. Jest to okazja do pokazania swoich wyrobów, zaprezentowania produktów i zachęcenia odwiedzających do spróbowania potraw i różnego rodzaju trunków. Kulinaria to także okazja do stworzenia najlepszego stoiska. Kilka minut po godz. 10.00 komisja rozpoczęła pracę. Wystawcy oceniani są w kategoriach: ogólna ocena stoiska, oryginalność zabudowy, estetyka, profesjonalizm obsługi stoiska, atrakcyjnośc prezentowanej oferty i dobór materiałów promocyjnych do specyfiki targów.
Targi odbywają się w hali nr 3 przy ul. Przemysłowej. Festiwal Piwny na placu przed halą.
3 września - sobota
10:00 rozpoczęcie drugiego dnia targów
12:00 rozpoczęcie drugiego dnia festiwalu - muzyka na żywo, zagra zespół Vabank
12:30 rozstrzygnięcie akcji „Lato w Formie. Oddaj nam swoje wakacje my oddamy Ci życie.", wręczenie nagród
14:00 uroczyste otwarcie festiwalu, odszpuntowanie beczki - premiera nowego smaku piwa spod szyldu Browaru Witnica g. 17:00 zakończenie drugiego dnia targów
20:00 koncert Formacji Nieżywych Schabuff
22:00 zakończenie drugiego dnia festiwalu
W ramach targów i festiwalu odbędzie się także wystawa „Piwo i birofilia", na której swoje zbiory akcesoriów piwnych, etykiet, podkładek, kufli i innych zaprezentują gorzowscy briofile. Z tej okazji wydany zostanie folder pod tą samą nazwą zawierający informacje o wystawie a także ciekawostki o piwie i o historii browarnictwa.
Organizatorami imprezy jest Biuro Promocji Miasta, Ośrodek Sportu i Rekreacji, Zakład Gospodarki Mieszkaniowej i Gorzowski Rynek Hurtowy. Partnerami natomiast Browar Witnica i Hotel Fado.
Komentarze opinie