Reklama

Jarmark Produktów Regionalnych w NoVa Park

24/01/2013 12:26
Ekologiczne sery, świeżo wędzone wędliny czy tradycyjnie wypiekane pieczywo to tylko niektóre z produktów, które będzie można spróbować i kupić podczas nadchodzącego Jarmarku Produktów Regionalnych w Centrum Handlowym NoVa Park. Już w dniach 25-27 stycznia gorzowskie centrum gościć będzie producentów oraz miłośników regionalnej i ekologicznej żywności.
Od najbliższego piątku aż do niedzieli, każdy kto zawita do NoVa Park będzie mógł po raz kolejny zasmakować się w regionalnej kuchni z niejednego zakątka Polski. To wyjątkowa okazja, aby spróbować potraw i wyrobów z miejsc, słynących z wyrobu produktów o niezwykłych doznaniach kulinarnych. Na Jarmarku nie zabraknie takich artykułów jak: oryginalne oscypki prosto z polskich gór, ser Koryciński rodem z Podlasia, tradycyjne wędliny, chleb na zakwasie, miody, oleje tłoczone na zimno, przyprawy i wiele innych przepysznych smakołyków.
Koneserzy dobrego jedzenia będą mogli również porozmawiać bezpośrednio z producentami regionalnych przysmaków na temat tradycyjnych technik wytwarzania żywności. Osobiście przekonają się, że produkty proponowane podczas weekendowego Jarmarku są pozbawione chemii i konserwantów, dzięki czemu tak dobrze smakują i są dobre dla zdrowia.
„Już po raz drugi nasze centrum gości producentów produktów regionalnych z całej Polski. Cieszymy się, że możemy zaprezentować wszystkim Klientom lokalną kuchnię w najlepszym wydaniu. Tradycyjne receptury i metody przygotowywania potraw przekazywane z pokolenia na pokolenie pozwalają osiągnąć to, co trudno odnaleźć w produktach kupowanych codziennie – wspaniały smak i aromat” – mówi Joanna Bagińska, dyrektor centrum handlowego NoVa Park.
Jarmark dostępny jest w godzinach otwarcia centrum.
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo eGorzow.pl




Reklama
Wróć do