Pierwszy weekend września to już tradycyjnie czas kulinarnych i muzycznych doznań. 7 i 8 września po raz pierwszy pod nazwą Festiwal Brzmienia i Podniebienia – Kulinaria 2013 odbędzie się piąta już edycja imprezy znanej dotychczas jako Lubuskie Kulinaria Regionalne. Jak co roku będą Państwo mogli zasmakować pysznych serów, wędlin i kiełbas, miodów, pieczywa i wielu innych przysmaków.
To wszystko odbędzie się nie tylko przy akompaniamencie dźwięcznie postukujących butelek i kufli z regionalnych browarów, ale też dobrze skomponowanych brzmień.
Miłośnicy dobrej zabawy nie mogą tego wydarzenia przegapić.
Sobota 7 września
10:00 otwarcie hali targowej
10:00 – 20:00 Zrób to sam, czyli jak się warzy piwo – pokaz domowego warzenia piwa poprowadzi Jakub Wajda, członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych
12:00 otwarcie stoisk na placu targowym
12:00 – 19:00 Przetwory – stwórz własną tradycję, Stowarzyszenie Misietupodoba (hala targowa)
13:00 uroczysta inauguracja festiwalu (mała scena)
13:00 – 17:00 zespół Vabank (mała scena)
14:00 – 19:00 Przystań dla VEGE - warsztaty wegetariańskie, grupa Vege4u (hala targowa, boks 12R)*
17:00 – 17:30 Kreischor Herford/chór z Herfordu (mała scena)
20:00 zakończenie pierwszego dnia targów w hali
20:00 Marika i Spokoarmia (główna scena)
21:30 Poluzjanci (główna scena)
24:00 Zakończenie pierwszego dnia festiwalu
Niedziela 8 września
10:00 otwarcie hali targowej
12:00 otwarcie stoisk na placu targowym
12:00 - 16:00 „Warto wiedzieć, że … - Fundusze Europejskie wokół nas”, spektakle, quizy i zabawy, porady ekspertów (plac targowy)
13:00 – 18:00 Tea Time Boogie (mała scena)
14:00 – 18:00 Vege-prezentacja oraz otwarta degustacja, grupa Vege4u (hala targowa, boks 12R)*
16:15 wręczenie nagród w konkursie dla wystawców na „Najciekawsze stoisko targowe"
16:30 – 17:00 Kreischor Herford/chór z Herfordu (mała scena)
18:00 zakończenie Festiwalu Brzmienia i Podniebienia
KON-sum Po co ta impreza? Jak wyglądają warzywa każdy wie. Także smak tych potraw jest powszechnie znany. Szkoda kasy i czasu - w Zielonej Górze dzieje się wiele ciekawszych rzeczy. Organizatorzy gorzowscy nie znają terminów imprez w okolicy? Szkoda - w innym terminie byłoby większe zainteresowanie gorzowska impreza!
odpowiedz
Zgłoś wpis
- niezalogowany
2013-09-03 23:18:01
mm w tekście nie wyczytałam jaka i gdzie ta hala ma być otwarta
odpowiedz
Zgłoś wpis
- niezalogowany
2013-09-03 16:33:51
zniesmaczona Na co ten biedny gorzówek wydaje pieniądze?! Przesada jakaś
odpowiedz
Zgłoś wpis
Podziel się swoją opinią
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
KON-sum Po co ta impreza? Jak wyglądają warzywa każdy wie. Także smak tych potraw jest powszechnie znany. Szkoda kasy i czasu - w Zielonej Górze dzieje się wiele ciekawszych rzeczy. Organizatorzy gorzowscy nie znają terminów imprez w okolicy? Szkoda - w innym terminie byłoby większe zainteresowanie gorzowska impreza!
mm w tekście nie wyczytałam jaka i gdzie ta hala ma być otwarta
zniesmaczona Na co ten biedny gorzówek wydaje pieniądze?! Przesada jakaś