Reklama

Czy szpitalne posiłki mogą być smaczne i pożywne?

21/12/2006 11:29
Czy szpitalne posiłki mogą być smaczne i pożywne? Kontrole Sanepidu prowadzone w szpitalach naszego województwa wykazały, że szpitalne jedzenie jest mało urozmaicone, brakuje w nim warzyw, owoców i ryb. Taka sytuacja to w dużej części skutek słabej kondycji finansowej szpitali. Oszczędza się na wszystkim, również na jedzeniu.
Zastępca dyrektora gorzowskiej lecznicy Joanna Jasińska zapewnia, że gorzowski szpital oszczędza, ale bez szkody dla podniebienia pacjentów. Niedawno szpital podpisał umowę z nową firmą cateringową. „Wybraliśmy taką, która gwarantuje wysoką jakość i prowadzenie norm HCCP”- mówi dyrektor Jasińska. Pacjentów, bardziej od norm unijnych, interesuje to czy posiłek jest smaczny. Pytani przez RMG w większości chwalili szpitalny wikt. Jak mówili- posiłki są urozmaicone, choć niektórzy narzekają na małe porcje. W takich przypadkach pomocą służą bliscy, odwiedzający chorych z wypełnionymi domowymi produktami torbami.
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo eGorzow.pl




Reklama
Wróć do