W Centrum Sportowo-Rehabilitacyjnym odbędzie się bezpłatnego wykładu nt. zdrowia, dotyczące tego, że coraz więcej osób spośród nas chce odżywiać się racjonalnie, aby być zdrowymi.
Nie zawsze jednak jesteśmy świadomi tego, co spożywamy. Często trudno jest nam podjąć decyzję,
na który z gatunków chleba zdecydować się podczas codziennych zakupów. Rodzajów pieczywa bowiem jest niemało.
Toteż działający w ramach Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej w Gorzowie Klub Zdrowia we współpracy ze Stowarzyszeniem Promocji Zdrowego Stylu Życia w Poznaniu, zaprasza mieszkańców Gorzowa Wlkp. na wykład pn.: "Od ziarenka do bochenka, czyli jaka mąka, taki chleb".
Odczyt zostanie połączony z pokazem pieczenia chleba i jego degustacją. Prelegentka Agata Radosh wzbogaci wiedzę słuchaczy na temat ważności spożywania produktów bogatych w błonnik, przekaże informacje o różnych rodzajach mąki i przeprowadzi praktyczny pokaz przygotowania ciasta
chlebowego.
Spotkanie odbędzie się dnia 2 czerwca o godz.16.00, w siedzibie Centrum Sportowo – Rehabilitacyjnym „Słowianka” (sala konferencyjna, parter) przy ul. Słowiańskiej w Gorzowie. Wstęp wolny.
Komentarze opinie